Ticinské sýrové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 60 g Šunka dušená
  • 20 g Sůl
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 20 g Oregano sušené
  • 150 ml Omáčka tatarská
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1395 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 72.8 mg
  • Draslík 421.7 mg
  • Vláknina 8233.3 mg
  • Vitamín A 8233.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Hotové slijeme, vlijeme rozpuštěné máslo a rozmačkáme na kaši. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, strouhaný sýr, mouku, vejce, oregano a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uválíme dlouhý váleček o průměru 1 cm a nožem z něho odkrajujeme jednotlivé noky. Postupně vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud noky nevystoupají na povrch. Vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat a rozdělíme na jednotlivé talíře. Podáváme s tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu