Hovězí maso zapečené s rajčaty a těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 27 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 155.6 mg
- Vláknina 1221 mg
- Vitamín A 1221 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vývar dáme stranou.
-
2
Uvařené maso osmažíme na oleji ze všech stran, vmícháme těstovinovou rýži, přilijeme 500 ml vývaru z masa a na mírném plameni dusíme. Po chvíli vmícháme nakrájená rajčata, šťávu, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
3
Směs přeložíme do zapékací mísy, přelijeme 400 ml vývaru a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 40 minut.