Slaný koláč s čerstvým fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 130 g Solamyl
  • 180 ml Olej olivový
  • 120 ml Olej olivový
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Fenykl čerstvý
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 876 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 538.7 mg
  • Vláknina 8152.3 mg
  • Vitamín A 8152.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na náplň jemně nasekáme opraný fenykl, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a dobře promícháme, až fenykl pustí šťávu.

  • 2

    Na těsto v míse smícháme prosátou mouku se solí a Solamylem, do důlku vlijeme olej, vodu a citronovou šťávu. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme hodinu odpočinout.

  • 3

    Odpočinuté těsto rozdělíme na dvě části, z každé vyválíme placku. Formu vymažeme máslem, vyložíme jednou plackou těsta, poklademe náplní, přikryjeme druhou plackou, okraje dobře spojíme, těsto potřeme olivovým olejem a pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 180°C.

Komentáře k receptu