Artyčoky s čerstvými fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 18 g
- Sodík 758 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 2.1 mg
- Draslík 603.9 mg
- Vláknina 13342.9 mg
- Vitamín A 13342.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z artyčoků vykrájíme srdíčka, rozkrojíme na čtvrtky a vetřeme do nich citronovou šťávu. Fazole vyloupeme, rozpůlíme a opláchneme. Cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mátu nasekáme nahrubo.
-
2
V rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přimícháme artyčoky a fazole a za stálého míchání smažíme. Po třech minutách přimícháme vývar, rajčata, pepř, sůl, rajčatové pyré a tři čtvrtiny jarní cibulky a na mírném plameni dusíme zhruba půl hodiny. Podáváme posypané zbylou jarní cibulkou.