Polévka s čerstvými rajčaty a bulgurem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mrkev kořen
  • 120 g Rajčata
  • 180 g Bulgur
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 257.2 mg
  • Vláknina 18460.2 mg
  • Vitamín A 18460.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Do vroucí vody vmícháme rajčata, rajský protlak a mrkev. Po pár minutách varu přimícháme bulgur, olej a sůl. Polévku povaříme za občasného míchání do zhoustnutí, zhruba ještě 10 minut. Před podáváním polévku opepříme.

Komentáře k receptu