Bifteky na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 320.3 mg
  • Draslík 602.2 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme. Plátky masa naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme větší část oleje a maso v něm pečeme přibližně 5 minut z obou stran. Pak ho z pánve vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přilijeme pivo, krátce ho povaříme, šťávu zjemníme přimícháním másla a dochutíme pepřem a solí.

  • 3

    V jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje, rozklepneme na něj vajíčka, bílky necháme srazit a žloutek by měl zůstat těměř tekutý.

  • 4

    Maso přendáme na servírovací talíře, přelijeme ho šťávou, nahoru dáme vajíčko a podáváme.

Komentáře k receptu