Závitky z lilků
Suroviny
- 50 g Bazalka
- 125 ml Olej olivový
- 2 ks Lilek
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Sardelové řezy
- 6 ks Olivy černé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1843 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 408.8 mg
- Vláknina 15577.2 mg
- Vitamín A 15577.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme a pokrájíme podél na tenké plátky. Každý z plátků osolíme a seskládáme je na sebe. Odložíme je stranou a necháme je, aby pustily vodu. Pak je osušíme papírovou utěrkou. Do misky si připravíme mouku a plátky v ní obalíme.
-
2
Na pánvi si rozpálíme olej a plátky lilku na něj položíme a opečeme po obou stranách. Pak je vyndáme a necháme na papírové utěrce okapat.
-
3
Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Stejně posekáme nadrobno i piniové oříšky, sardele, olivy a bazalku. Rajčata oloupeme. Pak je rozpůlíme a vyjmeme semínka. Jedno z rajčat pokrájíme na dílky, další na menší kostičky.
-
4
Kostičky rajčat vmícháme do směsi z česneku, piniových oříšků, rajčat, sardelek a oliv. Opepříme, osolíme a přikapeme balzamikový ocet. Náplní potřeme plátky z lilku zavineme je. Ke každému závitku přiložíme dílek rajčete a spíchneme závitek párátkem.