Rajčata plněná tvarohovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 214.1 mg
- Draslík 291.6 mg
- Vláknina 2491.8 mg
- Vitamín A 2491.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 119.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme si troubu na 200 °C.
-
2
Rajčata omyjeme a ukrojíme z nich vrchní část, čímž vytvoříme víčko. Lžičkou z rajčat vybereme hmotu se semínky až na dužninu. Odkrojená víčka z rajčat pokrájíme na drobné kostičky.
-
3
Nadrobno nasekáme bazalku a vmícháme ji do tvarohu. Přidáme ke směsi 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, prolisovaný stroužek česneku, žloutky a drobné kostičky z víček rajčat. Směs opepříme, osolíme a pečlivě promícháme.
-
4
Ušleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme ho do tvarohové hmoty.
-
5
Vnitřky rajčat osolíme a opepříme a plníme je připravenou tvarohovou směsí. Na povrchu zasypeme parmezánem.
-
6
Naplněná rajčata vložíme do zapékací mísy vymazané rozpuštěným máslem. Zapékáme 15 minut při teplotě 200 °C.