Bramboráky s uzeným masem a česnekovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 400 g Uzené maso vařené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 15 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.33 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 92.9 mg
  • Draslík 818.4 mg
  • Vláknina 12598.3 mg
  • Vitamín A 12598.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, pět stroužků prolisujeme, zbývající nakrájíme na plátky.

  • 2

    Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a syrové najemno nastrouháme.

  • 3

    Z nastrouhaných brambor slijeme vodu, přilijeme k nim ohřáté mléko, přidáme vejce, polohrubou mouku, nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a majoránku, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme sádlo a na něm postupně smažíme z obou stran bramboráky.

  • 5

    V nižším hrnci z hladké mouky a másla připravíme světlou jíšku, ke které pak za stálého míchání přiléváme vodu. Omáčku osolíme, přidáme do ní nakrájené plátky česneku a vaříme ji 15 minut na mírném ohni.

  • 6

    Upečené bramboráky s uzeným masem na servírovacích talířích přelijeme česnekovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu