Bramboráky s uzeným masem a česnekovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
- 400 g Uzené maso vařené
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 15 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 1.5 dl Mléko polotučné
- 1 kg Brambory
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.33 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 48 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 92.9 mg
- Draslík 818.4 mg
- Vláknina 12598.3 mg
- Vitamín A 12598.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, pět stroužků prolisujeme, zbývající nakrájíme na plátky.
-
2
Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a syrové najemno nastrouháme.
-
3
Z nastrouhaných brambor slijeme vodu, přilijeme k nim ohřáté mléko, přidáme vejce, polohrubou mouku, nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a majoránku, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.
-
4
V pánvi rozehřejeme sádlo a na něm postupně smažíme z obou stran bramboráky.
-
5
V nižším hrnci z hladké mouky a másla připravíme světlou jíšku, ke které pak za stálého míchání přiléváme vodu. Omáčku osolíme, přidáme do ní nakrájené plátky česneku a vaříme ji 15 minut na mírném ohni.
-
6
Upečené bramboráky s uzeným masem na servírovacích talířích přelijeme česnekovou omáčkou a podáváme.