Uzená pečeně s hráškovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1017 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 95 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 247 mg
- Vláknina 10353.5 mg
- Vitamín A 10353.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso uvaříme.
-
2
V hrnku z másla a mouky připravíme jíšku.
-
3
Hrášek v hrnci podlijeme přiměřeným množstvím vývaru z vaření masa, opepříme a osolíme, přimícháme jíšku a pod pokličkou dusíme, až je hrášek měkký. V případě potřeby přilijeme vývar.
-
4
Uvařený hrášek prolisujeme a kaši dochutíme pepřem a solí.
-
5
Plátky masa rozdělíme na servírovací talíře, přidáme hráškovou kaši a podáváme.