Chlupaté knedlíky s vepřovým bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 43 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 176.7 mg
- Draslík 990.4 mg
- Vláknina 12675.2 mg
- Vitamín A 12675.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, jednu třetinu uvaříme ve slupce v osolené vodě.
-
2
Dvě třetiny brambor oškrábeme a s uvařenými oloupanými bramborami je nastrouháme.
-
3
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
-
4
Vepřový bůček omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a v pánvi je podlité trochou vody smažíme dozlatova. Pak přidáme nakrájenou cibuli, promícháme, ještě krátce osmažíme a dochutíme kmínem, pepřem a solí.
-
5
Nastrouhané brambory smícháme s moukou a vajíčky, těsto osolíme a vytváříme z něj lžící malé noky, které uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené knedlíky promícháme v pánvi s osmaženým bůčkem a podáváme.