Pstruh zapečený v anglické slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 30 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 164.4 mg
- Draslík 1200.5 mg
- Vláknina 5404.7 mg
- Vitamín A 5404.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy omyjeme a osušíme a z obou stran i zevnitř posolíme, potřeme česnekem a citronovou šťávou.
-
2
Na bocích ryb uděláme zářezy a dáme do nich nasekanou petrželku. Necháme v lednici uležet.
-
3
Na polovině másla podusíme nakrájené žampiony, posolíme a necháme vychladnout.
-
4
Pstruhy naplníme žampiony a obtočíme plátky anglické slaniny.
-
5
Na máslem vymazaný pekáč dáme pstruhy, posypeme je rozmarýnem a šlavějí a dáme péct na 200 stupňů 35 minut.
-
6
Ke konci pečení přidáme nakrájenou cibuli a dopékáme.