Husí maso s kroupami a červeným zelím
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 15 g Sůl
- 5 g Sůl
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 15 g Kmín celý
- 50 g Česnek
- 15 g Cukr krupice
- 100 g Husí sádlo
- 60 g Hříbky čerstvé
- 500 g Zelí hlávkové červené
- 200 g Husí prsa
- 1 g Tymián čerstvý
- 400 g Husí stehna
- 160 g Kroupy střední
- 500 ml Voda pitná
- 320 ml Voda pitná
- 40 ml Ocet vinný
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 925 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 70 g
- Sodík 2571 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 498.6 mg
- Vláknina 14997.5 mg
- Vitamín A 14997.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husí stehna a husí prsa nasolíme, potřeme polovinou prolisovaného česneku a necháme uležet do druhého dne.
-
2
Druhý den husí maso opláchneme, vložíme do pekáčku, zasypeme zbylým prolisovaným česnekem, kmínem, zalijeme husím sádlem, vložíme do trouby a při 90°C necháme velmi zvolna péct asi 4 hodiny. Červené zelí nakrájíme na nudličky, v rendlíku zkaramelizujeme cukr, zalijeme vodou, octem, přisypeme zelí, osolíme a vaříme doměkka. Kroupy nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme tymiánem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a vaříme asi 20 minut doměkka. Hříbky nakrájíme na plátky a na kousku másla orestujeme.
-
3
Husí maso upravíme na talíře, doplníme zelím, kroupami, ozdobíme plátky hříbků a podáváme.