Gnocchi se sugem z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1586 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 26.7 mg
- Draslík 1238.3 mg
- Vláknina 15200 mg
- Vitamín A 15200 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme sugo (omáčku). Oloupanou šalotku a česnek jemně nasekáme, červenou řepu po oloupání naopak nakrájíme na menší kostky. Vše společně podusíme na olivovém oleji. Do předem připraveného zeleninového vývaru zamícháme zakysanou smetanu a tuto směs pak přelijeme na pánev. Sugo vaříme asi 10 minut při nižší teplotě.
-
2
Přivedeme k varu osolenou vodu ve velkém hrnci, vhodíme gnocchi, které vaříme 2-3- minuty. Čekáme, dokud gnocchi nevyplavou na povrch, následně slijeme za použití síta a necháme na něm krátce okapat. Pokud možno hotové gnocchi uložíme na teplé místo, aby nevychladly.
-
3
Zeleninu důkladně rozmixujeme tyčovými mixerem, osolíme a opepříme. Pažitku po umytí drobně nakrájíme a zamícháme do suga.
-
4
Na nahřáté talíře podáme gnocchi a zalijeme sugem.