Švýcarský cibulový sýr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 700 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 3 g Sůl
  • 8 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 10 g Droždí
  • 5 g Kmín drcený
  • 1.77 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 728 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 159.9 mg
  • Draslík 289.4 mg
  • Vláknina 6881.3 mg
  • Vitamín A 6881.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z teplého mléka, droždí, soli, 2 lžic mouky a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, máslo a přidáme kvásek, uhněteme hladké těsto a necháme 2 hodiny vykynout. Zatím na oleji osmažíme nakrájenou slaninu a na výpeku z ní opečeme kolečka cibule. V míse smícháme mouku, smetanu, vejce, sůl, kmín a umícháme do hladké hmoty.

  • 2

    Z vykynutého těsta vyválíme plát, který rozložíme do formy tak, aby ji okraje lehce překrývaly. Nejprve dáme cibulovou náplň a na ni smetanovou hmotu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut a podáváme horké.

Komentáře k receptu