Sladké indické čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Fenykl sladký - hlíza
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.4 l Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • 0.25 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 438.9 mg
  • Vláknina 4385.5 mg
  • Vitamín A 4385.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Kousek zázvoru očistíme a nastrouháme. Rajčata a zázvor necháme vařit v menším hrnci, dokud nezměknou. Následně je odložíme a počkáme, dokud nevychladnou. Celou směs poté propasírujeme přes kovové síto.

  • 2

    Směs necháme opět chvíli vařit. V případě potřeby můžeme zalít trochou vody. Okořeníme chilli, masalou, fenyklem, trochou cukru, kmínem a přidáme špetku soli. Necháme vařit, dokud nemá čatní hustou konzistenci. Po vychladnutí na pokojovou teplotu můžeme podávat.

Komentáře k receptu