Zelené čatní po Indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 31 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 1 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 2.8 mg
- Draslík 114 mg
- Vláknina 2402.5 mg
- Vitamín A 2402.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koriandrové lístky opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Zázvor zbavíme slupek, opláchneme jej pod tekoucí vodou a nakrájíme jej na malé kostičky. Zelené chilli překrojíme a zbavíme semínek. Obě poloviny chilli papričky následně ještě jednou podélně překrojíme.
-
2
Do mísy si připravíme koriandr, zelené chilli, zázvor a kmín. Vše následně rozmixujeme tak, aby nám vznikla jemná pasta. Pasta ochutíme špetkou soli a důkladně zamícháme. Posypeme mangovým práškem a zalijeme jednou lžící šťávy z vymačkaného citrónu. Přidáme pár kapek oleje, ještě trochu soli a důkladně zamícháme. Můžeme podávat ( je to vhodná příloha ke slaným zákuskům).