Slovácké vepřové řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 46 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 240.2 mg
- Draslík 713.6 mg
- Vláknina 789.8 mg
- Vitamín A 789.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásy nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky.
-
2
V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dvě třetiny nakrájených klobás a žampióny, zalijeme je rozšlehanými vajíčky a necháme za stálého míchání zhoustnout.
-
3
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme. Na střed masa rozložíme připravenou směs kobásy a žampiónů, přeložíme, okraje rozklepneme a zajistíme proti rozbalení párátky.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, ve výpeku osmahneme zbylé kousky klobásy a slaninu, přilijeme pivo a necháme chvíli podusit.
-
5
Řízky na servírovacím talíři polijeme šťávou a navrh dáme opečenou slaninu s klobásou.