Vepřové řízky plněné Nivou a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Párky Frankfurtské
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 600 g Vepřová kýta
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 753 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 282.5 mg
  • Draslík 682.9 mg
  • Vláknina 2741.1 mg
  • Vitamín A 2741.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nahrubo nastrouháme. Párky rozkrájíme na menší kousky. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou nakrájíme najemno. Vajíčka v misce rozšleháme s pivem.

  • 2

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, opepříme a osolíme. Z jedné strany je posypeme nastrouhaným sýrem, na polovinu rozložíme nakrájené párky, maso přeložíme a na okrajích rozklepneme, případně zajistíme proti rozevření párátky. Pak naplněné řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka.

  • 4

    Řízky podáváme s plátkem citronu a posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu