Vepřové řízky plněné Nivou a klobásou
Suroviny
- 250 g Párky Frankfurtské
- 150 g Sýr Niva (Rokfór)
- 600 g Vepřová kýta
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 56 g
- Sodík 753 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 282.5 mg
- Draslík 682.9 mg
- Vláknina 2741.1 mg
- Vitamín A 2741.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr nahrubo nastrouháme. Párky rozkrájíme na menší kousky. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou nakrájíme najemno. Vajíčka v misce rozšleháme s pivem.
-
2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně neklepeme, opepříme a osolíme. Z jedné strany je posypeme nastrouhaným sýrem, na polovinu rozložíme nakrájené párky, maso přeložíme a na okrajích rozklepneme, případně zajistíme proti rozevření párátky. Pak naplněné řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka.
-
4
Řízky podáváme s plátkem citronu a posypané nasekanou petrželkou.