Zapečený siven se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Pórek
  • 8 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Majoránka
  • 20 g Pažitka
  • 50 g Cibulka jarní
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 3 g Pepř bílý
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 800 g Siven
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1434 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 256.8 mg
  • Vláknina 5963 mg
  • Vitamín A 5963 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané siveny nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a naskládáme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a pórkem, zalijeme vínem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut.

  • 2

    Zatím vyšleháme máslo do pěny, vmícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř, bylinky a koření.

  • 3

    Upečené ryby vyjmeme a uchováme v teple, výpek z ryb krátce povaříme a vmícháme ochucené máslo a smetanu. Krátce povaříme a hotovou omáčkou přelijeme upečené ryby. Ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu