Salát s limetkou a dresinkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Houby enoki
  • 120 g Asijská obalovací směs Tempura
  • 20 g Sójové výhonky
  • 320 g Chřest zelený
  • 200 g Čekanka
  • 80 g Hrachové lusky
  • 100 g Limetka
  • 20 g Cukr moučkový
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 5.6 g Olej olivový
  • 60 g Mrkev kořen
  • 60 ml Voda pitná
  • 50 ml Balsamico ocet
  • 10 ml Olej z vlašských ořechů
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 285.7 mg
  • Vláknina 8043.6 mg
  • Vitamín A 8043.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku nakrájíme na proužky, mrkev na hranolky, limetku oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky, hrachové lusky spaříme horkou vodou a ihned zchladíme v ledové vodě, necháme okapat a promícháme s čekankou, mrkví, limetkou a výhonky. Obalovací směs rozmícháme ve vodě na jemné těstíčko, chřest v těstíčku obalíme a osmažíme v pánvi na oleji. Chřest vyjmeme, do pánve vložíme houby a krátce orestujeme. Do misky nalijeme balsamico ocet, ořechový olej, přidáme cukr, sůl, pepř a vymícháme dresink.

  • 2

    Do misek na salát vložíme promíchanou zeleninu, obložíme smaženým chřestem, ozdobíme houbami a doplníme dresinkem.

Komentáře k receptu