Pizza česneková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 14 g Droždí sušené
  • 200 g Mouka pšeničná - Semolina
  • 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 160 g Česnek
  • 20 g Cukr krupice
  • 20 g Sůl mořská
  • 120 g Olej olivový extra panenský
  • 100 g Petržel kudrnka
  • 650 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1482 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 182.2 mg
  • Vláknina 11319 mg
  • Vitamín A 11319 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem a vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.

  • 2

    Stroužky česneku prolisujeme, vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a promícháme, petrželku posekáme najemno. Těsto potřeme česnekovou směsí, posypeme petrželkou, osolíme, hodně opepříme a těsto na několika místech prořízneme. Pizzu upečeme dozlatova a podáváme. Můžeme ji nalámat na menší kusy a podávat jako chléb.

Komentáře k receptu