Šumavské chlupaté knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 7 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 814.7 mg
- Vláknina 12991.5 mg
- Vitamín A 12991.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třetinu brambor omyjeme a ve slupce uvaříme v dostatečném množství slané vody. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Stejně nastrouháme i zbylé syrové brambory.
-
2
Petrželku opláchneme pod studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
-
3
V míse smícháme nastrouhané brambory, mouku, vejce a nasekanou petrželku, směs osolíme a vypracujeme těsto.
-
4
Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z těsta lžící tvarujeme knedlíky, vkládáme je do vařící vody a vaříme přibližně 5 až 7 minut. Uvařené knedlíky necháme v sítu okapat a lehce je zakápneme olejem.