Šumavské chlupaté knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 814.7 mg
  • Vláknina 12991.5 mg
  • Vitamín A 12991.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třetinu brambor omyjeme a ve slupce uvaříme v dostatečném množství slané vody. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Stejně nastrouháme i zbylé syrové brambory.

  • 2

    Petrželku opláchneme pod studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

  • 3

    V míse smícháme nastrouhané brambory, mouku, vejce a nasekanou petrželku, směs osolíme a vypracujeme těsto.

  • 4

    Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z těsta lžící tvarujeme knedlíky, vkládáme je do vařící vody a vaříme přibližně 5 až 7 minut. Uvařené knedlíky necháme v sítu okapat a lehce je zakápneme olejem.

Komentáře k receptu