Vepřová kýta s kedlubnou
Suroviny
- 350 g Kedlubna
- 800 g Vepřová kýta
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 50 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 873.4 mg
- Vláknina 3229.3 mg
- Vitamín A 3229.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Maso v míse osolíme, opepříme, promícháme se škrobovou moučkou, rozšlehaným bílkem a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny v chladničce marinovat.
-
3
Odleželé maso na rozpáleném oleji za stálého míchání osmažíme spolu s kedlubnou. Poté vmícháme sojovou omáčku, cukr, citronovou šťávu a už jen prohřejeme.