Vepřové závitky s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 150 g Houby čerstvé
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 239.7 mg
  • Draslík 776.6 mg
  • Vláknina 3139.8 mg
  • Vitamín A 3139.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Houby očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Vajíčka v misce rozšleháme.

  • 2

    V pánvi osmažíme kostičky slaniny, pak k ní přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Do pánve vmícháme plátky hub, krátce je podusíme, směs podle chuti osolíme a přimícháme rozšlehaná vajíčka.

  • 3

    Maso naporcujeme na plátky, omyjeme je, osušíme, z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme. Každý plátek pak potřeme připravenou nádivkou, stočíme do ruličky a zajistíme proti rozbalení párátky nebo grilovacími jehlami.

  • 4

    V zapékací míse rozehřejeme sádlo a závitky v něm opečeme ze všech stran. Pak přilijeme pivo, přikryjeme a dusíme do měkka. V průběhu dušení závitky otáčíme, přeléváme výpekem a podle potřeby přilijeme vodu.

  • 5

    Měkké závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, promícháme a necháme na mírném ohni provařit a zhoustnout.

  • 6

    Závitky podáváme přelité omáčkou s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu