Vepřová plec dušená na černém pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 42 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 714.4 mg
- Vláknina 2658.5 mg
- Vitamín A 2658.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a najemno nakrájíme. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Pak do hrnce vložíme omyté a osušené maso a ze všech stran ho osmažíme, posypeme paprikou a kmínem a zalijeme pivem. Plec dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut, pak přidáme nakrájenou papriku a dusíme, až je maso zcela měkké. Nakonec omáčku dochutíme pepřem a solí. Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem.