Salát z pečeného ovčího sýra se špenátem a rukolou
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100 g Olivy černé
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 150 g Rukola
- 120 g Rajčata sušená sterilovaná
- 40 g Kapary
- 120 ml Olej olivový
- 100 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Ocet vinný červený
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Těsto filo
- 4 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce Brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 72 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 139.4 mg
- Draslík 628.4 mg
- Vláknina 5872.1 mg
- Vitamín A 5872.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na salát připravíme teplý a studený dresink. Teplý dresink v kastrole v zahřátém olivovém oleji chvilku povaříme kapary a tenké plátky česneku.
-
2
Studený dresink připravíme našleháním žloutků s hořčicí a citronovou šťávou do pěny. Směs stálé mícháme a přiléváme postupně ocet, olivový olej a brandy. Mícháme, až se utvoří hladký krém.
-
3
Z těsta filo nakrájíme čtverce, potřeme máslem, posypeme posekanou bazalkou a česnekem a překryjeme dalším čtvercem těsta. Navrstvíme ještě dvakrát. Do takto připraveného těsta zabalíme porce sýra, potřeme máslem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 8 minut, až těsto zezlátne.
-
4
Studený dresink promícháme s opláchnutými lístky špenátu, rukolou, olivami a sušenými rajčaty. Salát osolíme a opepříme. Směs přelijeme teplým dresinkem a přidáme k porcím pečeného sýra.