Rajčatová polévka po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 kg Rajčata
  • 1.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Cukr krystal
  • 1 polévková lžíce Kardamom černý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 250.4 mg
  • Vláknina 4290.3 mg
  • Vitamín A 4290.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata umístíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme solí, cukrem, pepřem a kardamomem a nakrájenou cibulí. Necháme vařit cca 20 minut.

  • 2

    Polévku odložíme bokem a počkáme, než vychladne. Poté ji rozmixujeme a přecedíme.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na jíšku. Jíšku následně vložíme do polévky, aby zhoustla. Přidáme špetku soli a vaříme cca 5 minut. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu