Špíz z plodů moře a chilli papričkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos obecný
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Mořský ďas
  • 60 ml Voda pitná
  • 20 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 3 ks Česnek
  • 6 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 103.3 mg
  • Draslík 823.1 mg
  • Vláknina 2154 mg
  • Vitamín A 2154 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme 4 jemně pokrájené chilli papričky, 2 jemně nakrájené česneky, najemno nakrájený tymián a petrželku, nastrouhanou kůru z limetky, sůl, pepř a olej a dobře promícháme. Do směsi pak přidáme na kostky nakrájeného mořského ďasa, lososa a krevety a opět promícháme. Poté maso a krevety napícháme na jehly a na grilu opečeme 5 minut. Mezitím si do menšího hrnce prolisujeme česnek, přidáme najemno nakrájené zbylé chilli papričky, cukr, ocet a vodu a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a 4 minuty povaříme. Nakonec přilijeme škrob smíchaný s 1 lžíci vody. Na talíř pak servírujeme špíz s chilli omáčkou a šťávou z limety.

Komentáře k receptu