Pytlácké houby
Suroviny
- 200 g Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Petržel - nať
- 3 ks Cukr kostkový
- 0.5 kg Houby čerstvé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 192 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 37.7 mg
- Draslík 831.1 mg
- Vláknina 16651.2 mg
- Vitamín A 16651.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby pečlivě očistíme, nohy seřízneme a překrojíme napůl. Pórek opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Papriky a feferonky očistíme, opláchneme a zbavíme jadérek. Papriku nakrájíme podélně a feferonky nasekáme nadrobno. Rajčata ponoříme do vařící vody a necháme je spařit. Následně je zbavíme slupek a jadérek a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme.
-
3
Petrželku omyjeme, necháme oschnout a najemno nakrájíme.
-
4
Na pánvi necháme rozpálit olej a smažíme na něm rozdrcená semínka koriandru a římského kmínu, dokud nezačnou vonět.
-
5
Do pánve přidáme máslo a následně i houby, papriku a pokrájený pórek a mrkev, vše řádně zamícháme a necháme smažit cca 2 minuty. Zalijeme smetanou, smíchanou s moukou a dobře promícháme. Česnek prolisujeme a přidáme do pánve. Celou směs necháme 4 minuty povařit.
-
6
Za stálého míchání postupně přidáváme kurkumu, mleté chilli, ocet a osolíme. Následně přidáme nasekanou feferonku společně s rajčaty a necháme ještě 10 minut vařit, dokud houby nepustí všechnu vodu. Nakonec přidáme petrželku, citronovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme.