Zapečené brambory s rajčaty a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Brambory
  • 5 ks Rajčata
  • 6 ks Křemenáče
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Sýr Fontina
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 599.1 mg
  • Vláknina 6770.8 mg
  • Vitamín A 6770.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory zbavíme slupek, opláchneme pod tekoucí vodou nakrájíme na kolečka. Zapékací formou vymažeme máslem, vyložíme bramborami a přidáme špetku soli a pepře.

  • 2

    Na brambory poklademe plátky sýra, houby pečlivě očistíme a klouboučky pokryjeme vrstvu sýru. Nožky nakrájíme na malé kostičky a posypeme jimi klobouky. Petrželku omyjeme, osušíme, nasekáme a zasypeme jí vrstvu hub.

  • 3

    Česnek zbavíme slupky, prolisujeme a zasypeme jím houby. Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kolečka a umístíme do pekáče. Nakonec vše ještě dochutíme solí, pepřem a zalijeme olivovým olejem.

  • 4

    Pekáč vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut při 200°C. Po 15 minutách snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě 45 minut.

Komentáře k receptu