Kuře se smrži a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 35 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 409.2 mg
- Draslík 1528.3 mg
- Vláknina 8358.8 mg
- Vitamín A 8358.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smrže ponoříme do vlažné vody a necháme je 1 hodinu nabobtnat. Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme a nasekáme na malé kousky. Necháme vařit vodu, osolíme, ocukrujeme a přidáme 1 lžičku másla.
-
2
Chřest ponoříme do vody a povaříme 9 minut, dokud není napůl měkký. Následně jej vyjmeme a odložíme bokem. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Žampiony pečlivě očistíme, nakrájíme na půlky a necháme je osmahnout na másle společně s kousky šalotky. Smrže důkladně vymačkáme a přidáme je k žampionům.
-
3
Maso opláchneme pod tekoucí vodou a necháme jej oschnout. Na pánvi
-
4
necháme rozehřát přepuštěné máslo a maso na něm okolo 9 minut smažíme. Přidáme špetku soli a pepře.
-
5
Dle návodu na obalu si připravíme holandskou omáčku a zahustíme ji zbytkem másla. Maso společně se zeleninou umístíme do talířů a zalijeme omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.