Kuře se smrži a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.09 g Máslo čerstvé
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Smrže čerstvé
  • 250 ml Holandská omáčka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krystal
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 0.5 ks Pažitka
  • 1 ks Šalotka
  • 0.5 kg Chřest bílý
  • 0.5 kg Chřest zelený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 409.2 mg
  • Draslík 1528.3 mg
  • Vláknina 8358.8 mg
  • Vitamín A 8358.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smrže ponoříme do vlažné vody a necháme je 1 hodinu nabobtnat. Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme a nasekáme na malé kousky. Necháme vařit vodu, osolíme, ocukrujeme a přidáme 1 lžičku másla.

  • 2

    Chřest ponoříme do vody a povaříme 9 minut, dokud není napůl měkký. Následně jej vyjmeme a odložíme bokem. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Žampiony pečlivě očistíme, nakrájíme na půlky a necháme je osmahnout na másle společně s kousky šalotky. Smrže důkladně vymačkáme a přidáme je k žampionům.

  • 3

    Maso opláchneme pod tekoucí vodou a necháme jej oschnout. Na pánvi

  • 4

    necháme rozehřát přepuštěné máslo a maso na něm okolo 9 minut smažíme. Přidáme špetku soli a pepře.

  • 5

    Dle návodu na obalu si připravíme holandskou omáčku a zahustíme ji zbytkem másla. Maso společně se zeleninou umístíme do talířů a zalijeme omáčkou a ozdobíme nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu