Bažant s lanýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Lanýž
  • 1 g Šafrán
  • 20 ml Whisky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Játra drůbeží
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 ks Bažantí prsa
  • 0.01 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 65 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 102 mg
  • Vláknina 2980.3 mg
  • Vitamín A 2980.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso společně s játry opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a umístíme je na pár hodin do marinády. Marinádu smícháme z whisky, olivového oleje, bylinek, bobkových listů, šafránů a kostiček nasekané cibule.

  • 2

    Prsíčka vyndáme z marinády, necháme je oschnout a osmahneme na půlce másla ze všech stran, dokud nezezlátnou. Osmahnuté maso odložíme bokem.

  • 3

    Játra osmahneme na tuku z prsíček: Z marinády přendáme šalvěj, rozmarýn a bobkový list k játrům. Celou směs vaříme okolo 10 minut a následně rozmixujeme.

  • 4

    Zbytek másla necháme rozpustit na pánvi, přimícháme pastu z jater, přidáme špetku soli a pepře. Nadále přidáme i bažantí prsíčka, necháme je ohřát a následně ještě pár minut dojít. Před podáváním ozdobíme pokrm tenkými plátky lanýžů.

Komentáře k receptu