Prsíčka se šalotkami na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.05 g Máslo čerstvé
  • 175 g Rajčata
  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 175 ml Víno madeira
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krystal
  • 1 ks Brambory vařené
  • 10 ks Šalotka
  • 5 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 ks Perlička prsa
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 0.5 kg Kuřecí křídla
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 966 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 96.3 mg
  • Draslík 2507.9 mg
  • Vláknina 29961.2 mg
  • Vitamín A 29961.2 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí křidélka důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je oschnout a nasekáme nadrobno. Na pánvi necháme roztát 25 g másla a křidélka následně řádně osmažíme. Rozmrazíme si polévkovou zeleninu, přidáme ji k masu a ještě vše chvíli necháme podusit.

  • 2

    Zalijeme madeirou a necháme ji důkladně svařit. Zalijeme drůbežím vývarem. Brambory oloupeme, opláchneme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Poté je přidáme k směsi na pánvi. Omáčku zredukujeme na polovinu, následně ji scedíme přes cedník a odložíme bokem.

  • 3

    Sušená rajčata rozkrájíme na půlky a zalijeme je 5 lžícemi oleje. Houby pečlivě očistíme. Šalotku oloupeme, zamícháme společně s cukrem, osmahneme na 25 g másla dozlatova a odložíme bokem.

  • 4

    Perličky opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, posypeme solí a pepřem. Bylinky omyjeme, necháme oschnout a zbavíme je lístků. Lístky následně pokrájíme nadrobno a část z nich odložíme bokem na zdobení.

  • 5

    Zbytek másla rozpustíme na pánvi a perličky na něm smažíme cca 5 minut, dokud se nezbarví dozlatova. Přimícháme rajčata, houby, šalotky, neloupaný česnek a zbytek bylinek. Na pánev přiklopíme pokličku a směs podusíme asi 10 minut. Následně sejmeme pokličku a necháme na mírném ohni dalších 10 minut.

  • 6

    Perličky společně se zeleninou položíme na talíře a zalijeme ohřátou omáčkou. Posypeme odloženými bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu