Kapustičky v bešamelu
Suroviny
- 300 g Klobása Dunajská
- 800 g Kapusta růžičková
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 hrnek Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 50 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 31.9 mg
- Vláknina 17060.2 mg
- Vitamín A 17060.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrojíme do kříže kapustičky a v osolené vodě povaříme.
-
2
Poté slijeme a část necháme stranou.
-
3
Uděláme jíšku z másla a mouky, přilijeme mléko. Podle potřeby rozředíme odlitou vodou.
-
4
Přimícháme cukr, koření, sůl a vejce.
-
5
Do zapékací mísy dáváme střídavě kapustičky a kolečka klobásy. Zalijeme bešamelem, zasypeme sýrem a zbytkem másla.
-
6
15 minut zapékáme.