Zabíjačková paštika s citrónovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 300 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 498 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 329.9 mg
  • Draslík 238.7 mg
  • Vláknina 653.5 mg
  • Vitamín A 653.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3168.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové libové maso a játra omyjeme. Špek nakrájíme na kostky. Vše dvakrát po sobě jemně přemeleme na masovém strojku. Směs dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, pepř, sůl podle chuti, majoránku, zázvor a muškátový oříšek. Směs důkladně promícháme.

  • 2

    Dobře promytá vepřová střívka naplníme pomocí strojku, konce dobře zavážeme provázkem a dáme vařit do vroucí vody. Pomalu je vaříme 1 hodinu. Vyjmeme, necháme okapat, vychladlá střívka s paštikou odložíme na chladné místo. Paštiku konzumujeme až druhý den jako pomazánku.

Komentáře k receptu