Houbové ragů s vepřovým na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 3 g Sůl
  • 40 g Vepřová kýta
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 25 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 0.56 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 14.4 mg
  • Draslík 476.1 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové plátky a houby kuchyňsky očistíme a nakrájíme na stejně velké drobné kousky. Cibuli nasekáme nadrobno, škrob rozmícháme ve 2 lžících vody. Kousky masa a hub zprudka orestujeme na oleji v hluboké pánvi, aby neztrácely šťávu. K orestované směsi přisypeme nasekanou cibuli, přidáme kečup a grilovací koření a směs ochutíme solí. Poté přimícháme do masa rozmíchaný škrob a směs dusíme, dokud není maso měkké. Nakonec vmícháme smetanu a pokrm necháme prohřát za stálého míchání. Takto připravené maso s houbami podáváme teplé.

Komentáře k receptu