Klasická koprová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 35 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 220.6 mg
- Vláknina 252 mg
- Vitamín A 252 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kopr omyjeme, otrháme jemné snítky a najemno je nasekáme.
-
2
V hrnci bez oleje prudce opražíme mouku, pak k ní přimícháme máslo, zalijeme ji větší částí vody, osolíme a 20 minut necháme vařit.
-
3
V druhém hrnci ve zbylé vodě povaříme nasekaný kopr. Pak ho přidáme do hrnce s moukou a máslem, omáčku za stálého míchání zahustíme smetanou, necháme ji ještě chvíli prohřát a dochutíme octem, cukrem a solí.