Klasická koprová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 220.6 mg
  • Vláknina 252 mg
  • Vitamín A 252 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kopr omyjeme, otrháme jemné snítky a najemno je nasekáme.

  • 2

    V hrnci bez oleje prudce opražíme mouku, pak k ní přimícháme máslo, zalijeme ji větší částí vody, osolíme a 20 minut necháme vařit.

  • 3

    V druhém hrnci ve zbylé vodě povaříme nasekaný kopr. Pak ho přidáme do hrnce s moukou a máslem, omáčku za stálého míchání zahustíme smetanou, necháme ji ještě chvíli prohřát a dochutíme octem, cukrem a solí.

Komentáře k receptu