Pečená jehněčí kolena s bylinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 500 g Slanina vepřová
  • 500 ml Víno bílé
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Jehněčí koleno
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Libeček
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1498 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 1848 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 355 mg
  • Draslík 1431.7 mg
  • Vláknina 3937.3 mg
  • Vitamín A 3937.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná jehněčí kolena osolíme, bylinky nasekáme nadrobno, slaninu a cibuli nakrájíme nahrubo, česnek nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí a česnekem. Kolena potřeme bylinkami, narovnáme do pekáče, přidáme bobkový list, nové koření, přelijeme vínem, vývarem a cibulí se slaninou.

  • 3

    Maso dvě hodiny pečeme v troubě při teplotě 200 °C. Půl hodiny před dokončením odstraníme poklici a dopečeme. Během pečení kolena obracíme a maso přeléváme výpekem. Poté maso vyjmeme a výpek zredukujeme do hustší šťávy.

Komentáře k receptu