Pečená jehněčí kolena s bylinkami
Suroviny
- 400 g Cibule
- 500 g Slanina vepřová
- 500 ml Víno bílé
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 5 stroužek Česnek
- 1.5 kg Jehněčí koleno
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Libeček
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1498 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 107 g
- Sodík 1848 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 355 mg
- Draslík 1431.7 mg
- Vláknina 3937.3 mg
- Vitamín A 3937.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná jehněčí kolena osolíme, bylinky nasekáme nadrobno, slaninu a cibuli nakrájíme nahrubo, česnek nakrájíme na plátky.
-
2
Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí a česnekem. Kolena potřeme bylinkami, narovnáme do pekáče, přidáme bobkový list, nové koření, přelijeme vínem, vývarem a cibulí se slaninou.
-
3
Maso dvě hodiny pečeme v troubě při teplotě 200 °C. Půl hodiny před dokončením odstraníme poklici a dopečeme. Během pečení kolena obracíme a maso přeléváme výpekem. Poté maso vyjmeme a výpek zredukujeme do hustší šťávy.