Drůbeží vývar Alexandra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 166.67 g Celer bulvový
  • 133.33 g Žaludky drůbeží
  • 200 g Drůbeží maso vařené
  • 0.83 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1.67 ks Mrkev kořen
  • 1.67 ks Pórek
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1.67 ks Slepice
  • 1.67 ks Petržel kořen
  • 3.33 l Voda pitná
  • 1.67 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1064 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 134 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 150 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 432.9 mg
  • Draslík 1690.5 mg
  • Vláknina 11431.2 mg
  • Vitamín A 11431.2 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené drůbeží maso nakrájíme na nudličky, které dáme do menšího kastrolu, zalijeme 0,5 l přecezeného drůbežího vývaru a přivedeme k varu.

  • 2

    Hlávkový salát rozebereme na listy, vypereme, osušíme, nakrájíme na proužky, přidáme k masu s vývarem a opět necháme přejít varem.

  • 3

    Směs rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme teplým rychlým drůbežím vývarem a servírujeme.

  • 5

    Rychlý drůbeží vývar [50292]:

  • 6

    Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky.

  • 7

    Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Komentáře k receptu