Náš mls

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 750 g Tvaroh jemný
  • 100 g Cukr moučkový
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Višně
  • 0.5 kávová lžička Tresť rumová
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 222.6 mg
  • Draslík 295.4 mg
  • Vláknina 5342.3 mg
  • Vitamín A 5342.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zpracujeme tužší hmotu z mouky, kakaa, kypřícího prášku do pečiva a másla, kterou zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme vychladit přes noc.

  • 2

    Utřeme tvaroh, žloutky, moučkový cukr, vanilkový pudink, sníh z bílků, rumovou tresť. Máme náplň.

  • 3

    Polovinu těsta nastrouháme na plech, poté rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe višně a nahoru nastrouháme zbytek těsta.

  • 4

    Koláč pečeme dozlatova, poté poprášíme kakaem a moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu