Grilované vepřové špízy s pikantní kaší
Suroviny
- 700 g Brambory
- 50 g Máslo čerstvé
- 750 g Vepřová krkovička
- 500 ml Víno červené
- 1750 ml Voda pitná
- 40 ml Olej rostlinný
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 48 g
- Sodík 450 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 752.8 mg
- Vláknina 7565.9 mg
- Vitamín A 7565.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián, worcester a nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme směs z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.
-
2
Maso nakrájíme na větší kostky, zalijeme marinádou, promícháme a necháme dvě hodiny odležet. Maso před grilováním napícháme na jehly jako špíz.
-
3
Brambory si stranou uvaříme v osolené vodě. Uvařené je rozmačkáme, smícháme s máslem, chilli kořením, lžičkou marinády a pořádně promícháme.
-
4
Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt pomažeme olejem. Maso grilujeme 15 minut a průběžně ho potíráme již vytvořenou marinádou.
-
5
hotové maso přendáme na talíře a podáváme spolu s bramborovou kaší.