Grilované vepřové špízy s pikantní kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 750 g Vepřová krkovička
  • 500 ml Víno červené
  • 1750 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 752.8 mg
  • Vláknina 7565.9 mg
  • Vitamín A 7565.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián, worcester a nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme směs z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.

  • 2

    Maso nakrájíme na větší kostky, zalijeme marinádou, promícháme a necháme dvě hodiny odležet. Maso před grilováním napícháme na jehly jako špíz.

  • 3

    Brambory si stranou uvaříme v osolené vodě. Uvařené je rozmačkáme, smícháme s máslem, chilli kořením, lžičkou marinády a pořádně promícháme.

  • 4

    Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt pomažeme olejem. Maso grilujeme 15 minut a průběžně ho potíráme již vytvořenou marinádou.

  • 5

    hotové maso přendáme na talíře a podáváme spolu s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu