Tvarohovo-bramborové knedlíky se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 37 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 29.5 mg
- Draslík 1085.5 mg
- Vláknina 15700 mg
- Vitamín A 15700 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 877 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem omyjeme brambory, dáme do hrnce, zalijeme 2 litry vody a uvaříme je doměkka. Vaříme 20 minut, slijeme a necháme na chladném místě. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse brambory důkladně promícháme s tvarohem, krupicí, moukou a solí.
-
2
V rendlíku rozehřejeme 3 lžíce sádla. Lžíci vždy namočíme do sádla a vykrajujeme z těsta knedlíky, které pokládáme na plech. Potřeme je zbývajícím sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 20 minut dozlatova.
-
3
Mezitím nakrájíme šunku a slaninu na kostičky. V pánvi slaninu rozškvaříme, přidáme šunku, za stálého míchání krátce osmažíme a odstavíme z plotny.
-
4
Upečené knedlíky dáme na talíře, ozdobíme usmaženou šunkou se slaninou a podáváme.