Knedlíky z bramborového těsta polévané povidly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 21 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 85.3 mg
- Draslík 549.9 mg
- Vláknina 7879.6 mg
- Vitamín A 7879.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme, dáme do vody (7 dl) a vaříme 20 minut doměkka.
-
2
Uvařené scedíme, vychladlé oloupeme a jemně pomeleme. Dáme je do mísy, přidáme sůl, hrubou mouku, rozšlehané vajíčko, strouhanku a těsto dobře promícháme a dáme na pomoučený vál. Těsto dobře uhněteme, musí být dosti tuhé. Utvoříme z něj váleček o průměru přibližně 5 cm. Pak z něj nakrájíme dílky silné též 4-5 cm.
-
3
V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody. Knedlíky vaříme podle velikosti 10-12 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme sítem, necháme je okapat, dáme na talíře, polijeme je rozpuštěným máslem a rozehřátými švestkovými povidly. Povrch posypeme nastrouhaným perníkem, cukrem a podáváme.