Kolečka z čokoládového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 75 g Mandle
  • 100 g Marmeláda meruňková
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Čokoláda na vaření
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 53.2 mg
  • Draslík 76.6 mg
  • Vláknina 2465.5 mg
  • Vitamín A 2465.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a jemně umeleme.

  • 2

    V míse smícháme mleté mandle, mouku, moučkový cukr, máslo, vejce a nastrouhanou čokoládu. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.

  • 3

    Těsto potom rozválíme na pomoučené pracovní ploše tak, aby bylo silné 3 až 4 milimetry. Z těsta vykrajujeme kolečka, případně i jiné tvary, a pokládáme je na pečicí papír, který jsme rozložili na plech.

  • 4

    Pečeme přibližně 10 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

  • 5

    Meruňkovou marmeládu ohřejeme, propasírujeme a slepujeme jí upečená vychladlá kolečka.

  • 6

    V misce smícháme cukr s citronovou šťávou a trochou horké vody. Polevu natřeme na horní stranu slepených koleček a necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře k receptu