Toasty s žervé a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 240 g Chléb toastový
  • 250 g Žervé
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 172.9 mg
  • Vláknina 5671.2 mg
  • Vitamín A 5671.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme žervé, přisypeme rozinky, přidáme vejce, špetku mletého muškátu, rozpuštěné máslo a vymícháme do krémova. Vzniklou směs naneseme rovnoměrně na plátky toastového chleba, plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme toasty, plech vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.

  • 2

    Toasty upravíme na talířky a teplé podáváme.

Komentáře k receptu