Kuřecí srdíčka se zeleninou
Suroviny
- 200 g Hlíva ústřičná
- 300 g Hrášek s karotkou mražené
- 30 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Slanina vepřová
- 10 g Sůl
- 30 g Pažitka
- 2 g Pepř cayenský
- 500 g Kuřecí srdíčka
- 5 g Tymián čerstvý
- 20 ml Olej olivový
- 1 ks Cibule
- 1 dl Víno bílé
- 5 dl Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1723 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 196 mg
- Draslík 519.3 mg
- Vláknina 7262 mg
- Vitamín A 7262 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí srdíčka očistíme a podélně rozpůlíme. Na pánvi zahřejeme olej a vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostky. Přidáme cibuli nadrobno a zpěníme, vložíme srdíčka, nakrájenou hlívu, tymián a prudce opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Zaprášíme moukou a mícháme a opékáme. Zalijeme vývarem a vínem, přidáme mraženou směs hrášku s mrkví a zakryté dusíme na mírném ohni 15 minut.
-
2
Osolíme, ochutíme cayenským pepřem, vmícháme máslo a podáváme posypané nasekanou pažitkou.