Kuře na kokosu
Suroviny
- 10 g Sůl
- 5 g Paprika mletá sladká
- 900 g Kuřecí stehna
- 250 g Paprika červená
- 20 g Marmeláda pomerančová
- 5 g Pepř bílý
- 30 g Koriandr čerstvý
- 60 g Kečup
- 200 g Kokos strouhaný
- 40 ml Olej olivový
- 80 ml Limetková šťáva
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 39 g
- Sodík 966 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 481.2 mg
- Vláknina 4020 mg
- Vitamín A 4020 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna osušíme, potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme a na pánev do výpeku vložíme nastrouhaný kosos, nasekaný česnek, cibuli nadrobno a papriky bez jádřinců nakrájené na proužky. Za stálého míchání pár minut orestujeme a přimícháme limetkovou šťávu, sůl podle chuti, mletou papriku, kečup a pomerančovou zavařeninu.
-
2
Směs přemístíme do pekáče, na ni rozložíme kuřecí stehna, podlijeme vývarem a zakryté pozvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě 30 minut. Potom odkryjeme a dopékáme dalších 20 minut, aby se vytvořila kůrka. Podáváme ozdobené nasekaným koriandrem.