Vepřový steak s broskví zapečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1007 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 86 g
- Sodík 1313 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 210.7 mg
- Draslík 617.8 mg
- Vláknina 1300 mg
- Vitamín A 1300 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet.
-
2
Plátky potom pečeme na pánvičce nebo na grilu, opečené potřeme máslem. Výpek zastříkneme vývarem a provaříme.
-
3
Do máslem vymazané zapékací misky vložíme opečené plátky masa, na každý položíme plátek sunky, půlku kompotované broskve a překryjmeme plátkem tvrdého sýru. Dáme do trouby zapéci.
-
4
Zapečené plátky vyjmeme, smícháme obě šťávy, převaříme a porce při podávání šťávou podléváme.