Kari polévka s pistáciemi
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 40 g Celozrnné rýžové vločky
- 20 g Kari koření
- 150 g Kuřecí prsa
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř cayenský
- 40 g Pistácie
- 2 g Pepř bílý
- 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 20 ml Citronová šťáva
- 40 ml Olej olivový
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 l Vývar drůbeží
- 5 cl Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1613 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 147.1 mg
- Draslík 500.3 mg
- Vláknina 5954 mg
- Vitamín A 5954 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na malé nudličky a na pánvi opečeme dozlatova na olivovém oleji.
-
2
V hrnci na másle zpěníme nasekanou šalotku, přidáme rýžové vločky a kari, zalijeme vývarem a 10 minut povaříme na mírném ohni. Do polévky vložíme nudličky masa, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, cayenským pepřem a trochou sherry. Do již odstavené polévky vmícháme smetanu se žloutkem a nakonec nasekané pistácie.